İbana para gönderdim dolandırıldım ne yapmalıyım?
‘(1) Bir suçla ilgili ihbar veya şikâyet, Başsavcılığa veya kolluk kuvvetlerine sunulabilir. (2) Valilik Ofisine veya İlçe Hükümetine veya Mahkemeye sunulan ihbar veya şikâyet, ilgili Başsavcılığa iletilir.
Dolandırıldım paramı nasıl geri alırım?
Dolandırıldım. Paramı nasıl geri alabilirim? Dolandırıcılık mağdurlarının paralarını geri alabilmeleri için öncelikle bir suç duyurusunda bulunmaları ve dolandırıldıklarını kanıtlamaları gerekir. Ayrıca dolandırıcılara karşı dava açmaları veya icra takibi başlatmaları gerekir. Bu şekilde para dolandırıcıdan geri alınabilir.
İnternet üzerinden dolandırıldım ne yapmalıyım?
Böyle bir durumda mağdur durumunda olduğunuz takdirde en yakın polis merkezine veya Cumhuriyet Başsavcılığına derhal haber verin.
Dolandırıcılar hangi bilgileri ister?
Sizden ne istiyorlar? Bu yöntem dolandırıcıların kart bilgilerinizi, kimlik bilgilerinizi, internet/mobil bankacılık kullanıcı adınızı ve şifrenizi isteyerek finansal bilgilerinize ve hesaplarınıza erişmesini sağlar.
İbana atılan para geri çekilir mi?
Transfer henüz tamamlanmadıysa, para genellikle birkaç dakika içinde iade edilebilir. Paranın iadesini almak için alıcıyla iletişime geçebilirseniz, bu işlem birkaç gün içinde tamamlanabilir. Ancak, yasal işlem başlatmanız gerekirse, paranızı geri alma süreci daha uzun sürebilir.
Dolandırıcıya gönderilen para geri alınabilir mi?
Öncelikle, dolandırıcının cezalandırılmasının paranızı geri alacağınız anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir. Paranızı geri alabilmek için cezai işlemlere ek olarak bir hukuk davası da açılmalıdır. Dolandırılanlar paralarını bu şekilde geri alabilirler.
Eft yoluyla dolandırıldım ne yapmalıyım?
Aldatıldım. Nereye bildirebilirim? Bir suçu bildirmek isteyenler genellikle Başsavcılık veya polis karakoluna başvururlar. Ayrıca valilik, kaymakamlık ve mahkemeye başvurma seçeneği de vardır. Şikayeti Başsavcılığa iletirler.
Fast ile gönderilen para iade edilir mi?
FAST ile gönderilen para çekilebilir mi? Hesabınızın bulunduğu bankayla iletişime geçerek FAST işleminizin çekilmesini talep edebilirsiniz.
Dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusu ne zaman sonuçlanır?
Savcılığa yapacağınız başvuru ve sunduğunuz delillere dayanarak soruşturma başlatılacak ve kişi veya kurum hakkında işlem başlatılacaktır. Test süreci biraz zaman alabilir. Şu an 9-10 aydan bahsediyoruz ama mutlaka bir cevap alacaksınız.
Sanal dolandırıcılar nereye şikayet edilir?
Böyle bir durumda derhal 155 nolu polis imdat hattını arayın.
Tanımadığın birine para göndermek tehlikeli mi?
Kişisel olarak tanımadığınız birine asla para göndermeyin. Dolandırıcılar bazen insanları kandırarak kendilerine para göndermeye çalışırlar. Aşağıdaki sebeplerden dolayı para isteyen birine para göndermeyin: Emin olmadığınız acil bir durum.
Savcılığa şikayet edilen kişiye ne olur?
Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunan kişiler mahkemeye çıkarılmazsa emniyet müdürlüğünde ifade verirler. Şüpheliler yani Cumhuriyet savcılığına ihbar edilenler ifadelerini verdikten sonra Cumhuriyet savcılığı tarafından sorguya alınır.
TC ve IBAN ile neler yapılabilir?
Kimlik bilgilerinizi alan kişi, “kimlik doğrulaması” gerektiren her türlü bankacılık işlemini gerçekleştirebilir, adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir, kredi kullanabilir, para transferi yoluyla hesabınızı boşaltabilir veya bir iş kurabilir.
Kimlik bilgilerim başkasının eline geçti ne yapabilirim 2024?
Kimlik bilgileri çalınan bir kişi derhal Başsavcılığa başvurmalıdır. Başvuru yapılırken faili tespit edilmeli ve ayrı bir suç duyurusunda bulunulmalıdır. Suçlular IP numaralarından tespit edilerek yakalanabilir.
Dolandırıcılıkta şikayet süresi ne kadardır?
Dolandırıcılık suçundan şikâyette bulunmanın bir zaman sınırı yoktur. Ancak en basit suç için zamanaşımı süresi 8 yıl olduğundan, en geç 8 yıl içinde itiraz hakkını kullanarak olayın Cumhuriyet savcılığına bildirilmesi gerekmektedir.
EFT yoluyla dolandırıldım ne yapmalıyım?
Aldatıldım. Nereye bildirebilirim? Bir suçu bildirmek isteyenler genellikle Başsavcılık veya polis karakoluna başvururlar. Ayrıca valilik, kaymakamlık ve mahkemeye başvurma seçeneği de vardır. Şikayeti Başsavcılığa iletirler.
Fast ile gönderilen para geri alınabilir mi?
FAST ile gönderilen para çekilebilir mi? Hesabınızın bulunduğu bankayla iletişime geçerek FAST işleminizin çekilmesini talep edebilirsiniz.
EFT ile gönderilen para geri alınabilir mi?
Öncelikle işlemin yapıldığı bankaya durum bildirilmelidir. Daha sonra yanlış hesabın sahibiyle iletişime geçilmeli ve işbirliği yapılmalıdır. Başka bir bankadaki yanlış hesap etkilenmişse, iki banka arasında EFT kurtarma süreci başlatılabilir.
Hesaba yanlışlıkla yatan para geri alınabilir mi?
Unutulmamalıdır ki, para yanlış hesaba transfer edildiyse, parayı diğer tarafa iade etmek o kişinin kendi inisiyatifindedir. Karşı taraf parayı iade etmek istemezse ve uzlaşma talebinde bulunmazsa, yasal işlem yapılabilir.