BEP nedir ve nasıl hazırlanır?
Özel eğitim modeli olan BEP, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yöneliktir. Bireysel program her çocuk için özel olarak oluşturulur ve öğretmen, aile ve çocuğun kendisi bu sürece dahil olur. Bu şekilde, öğrenci için herkesi memnun eden en makul eğitim planı oluşturulur.
BEP planını kimler hazırlar?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programını (IEP) kim hazırlar? Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP), okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) Geliştirme Birimi koordinasyonunda hazırlanır.
BEP ile kaynaştırma aynı mı?
MEB İlköğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesinin h fıkrası; “Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler programda yer alan hedeflere göre değerlendirilir.
BEP içeriğinde neler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Özel eğitim gerektiren öğrencilerin bulunduğu tüm okullarda IEP zorunludur. HER DERS İÇİN IEP HAZIRLAMAM GEREKİR Mİ? Her sınıf için IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin temel ihtiyaçlarına göre hazırlanır.
BEP toplantısını kim yapar?
BEP Geliştirme Birimi, okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında; a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, e) Öğrenciden oluşur.
BEP dosyasını kim tutar?
*BEP planı öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Resmi Danışman, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
BEP kimin sorumluluğunda?
Özel gereksinimli öğrencilerin gereksinimlerine uygun olarak hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programlarından (BEP) beklenen yararların sağlanabilmesi için okullarda yapılması gereken çalışmaların ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesi önem taşımakta olup bu konuda okul yönetimine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.
Bepi’yi kim uygular?
Tanılama sürecinde; sınıf öğretmeni, psikolojik danışman, okul müdürü, veliler ve öğrenciler birlikte çalışır.
Bir sınıfta en fazla kaç bepli öğrenci olur?
Öğrencilerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programları (BEP), okulda veya kurumda uygulanan eğitim programına göre hazırlanır ve başarılarının değerlendirilmesinde BEP’lerindeki hedef ve davranışlar dikkate alınır. b) Sınıf mevcudu azami; okul öncesi, ilköğretim ve okul dışı eğitimde 10, ortaöğretimde ise 15 öğrencidir.
BEP kaç bölümden oluşur?
BEP süreci; ekibin oluşturulması, öğrencinin performans düzeyinin belirlenmesi, uygun eğitim ortamlarının belirlenmesi, hedeflerin belirlenmesi, öğretim materyallerinin ve yöntemlerinin belirlenmesi, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programının uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi, aile onayının alınması aşamalarından oluşur.
BEP öğrencisi sınıfta kalır mı?
(a) Velilerin yazılı talebi ve bireyselleştirilmiş eğitim programları geliştirme biriminin kararıyla, normal ilkokul öğrencileri en fazla bir kez sınıf tekrarı yapabilirler.
BEP nedir özet?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) Nedir? BEP, özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireyler için geliştirilen ve aile tarafından onaylanan; bireyin, ailenin ve öğretmenin ihtiyaçlarına göre düzenlenen ve hedeflenen amaçlara yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel bir eğitim programıdır.
BEP planı nereden hazırlanır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP), okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Geliştirme Birimi’nin koordinasyonunda geliştirilir.
BEP de ölçüt nedir?
d- Kriter: Öğrencinin davranışının uygunluğuna karar vermek için kullandığımız standarttır. Öğrencinin hedef davranışı edinip edinmediğine karar vermemizi sağlayan standarttır.
Kaynaştırma öğrencisine BEP nasıl hazırlanır?
Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler, engeli olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim gördüklerinde, kayıtlı oldukları okulda tamamladıkları programlar temel alınarak, onların eğitim başarıları ve ihtiyaçlarıyla tutarlı bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) oluşturulur.
Destek eğitim planı ile BEP planı aynı mı?
Öğrencilerin akademik başarıları dikkate alınarak özel eğitim odasında bireysel eğitim yapılır. Ancak; gerekli görülmesi halinde BEP gelişim birimi, eğitim başarıları aynı düzeyde olan öğrencilerle bireysel eğitimin yanı sıra, en fazla üç öğrencinin bir arada ders gördüğü grup eğitimi de verilmesine karar verebilir.
BEP kaç bölümden oluşur?
BEP süreci; ekibin oluşturulması, öğrencinin performans düzeyinin belirlenmesi, uygun eğitim ortamlarının belirlenmesi, hedeflerin belirlenmesi, öğretim materyallerinin ve yöntemlerinin belirlenmesi, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programının uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi, aile onayının alınması aşamalarından oluşur.
BEP hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
İçeriği uzun vadeli amacı tamamlamalıdır. Kısa vadeli hedef açık ve öz olmalıdır. Kısa vadeli hedefler somut terimlerle formüle edilmelidir. Kısa vadeli hedefler öğrencinin performansına göre formüle edilmelidir.