Ürün orjinalliği nasıl sorgulanır?
Bu sistem genellikle bir ürüne özel olarak atanan benzersiz bir takip numarası veya barkod aracılığıyla çalışır. Kısaca ÜTS olarak adlandırılan sisteme, Google’da ÜTS aradığınızda ilk sayfayı ziyaret ederek erişebilirsiniz.
13 haneli barkod sorgulama nasıl yapılır?
Sorgulamak istediğiniz barkod programına sahip ürünün ambalajı veya etiketi üzerindeki 12 veya 13 haneli sayı dizisini arayın. “Barkod sorgusu” veya “barkod numarası sorgusu” gibi bir anahtar kelimeyi aramak için bir arama motoru (Google, Bing, vb.) kullanın. Arama sonuçlarından bir barkod sorgusu sitesi seçin.
Barkodun kime ait olduğunu bulma?
GEPİR’de ürün barkod numarasını (GTIN/KTÜN/EAN) girerek sorgulama yaptığınızda, bu barkodun ait olduğu firmaya ve firmanın iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca fiziksel lokasyon numaraları ve sevkiyat numaraları da arama kriteri olarak kullanılabilir.
Barkod doğrulama nasıl yapılır?
İşlemi gerçekleştirmek için telefonunuza veya tabletinize e-Devlet Belge Doğrulama uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Uygulama, belge üzerindeki ilgili QR kodunu tarayarak veya barkod numarasını girerek belgenizi doğrulamanıza olanak tanır.
Barkod sorgulama nasıl yapabilirim?
Bunu yapmak için şu adımları izlemelisiniz: Google Play Store’u açın ve “Barkod Tarayıcı”yı arayın. İstediğiniz uygulamayı bulun, yükleyin ve Android cihazınızda açın. Ekranın ortasında görünecektir.
Orijinallik takip sistemi nedir?
Orijinalliği şüpheli ürünlerin satışa sunulmasını önlemek amacıyla belge talep ediyor, sistemde kayıtlı belgelere ön belge kontrol süreçleri uyguluyor ve ön belge kontrol süreçlerinden geçemeyen ürünlerin sisteme girmesini engelliyoruz.
869 nerenin barkodu?
Türkiye’de üretilen ürünlerin barkodu 869 ile başlıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın satın aldıkları malları seçerken 869 ile başlayan barkodlara dikkat etmeleri ve yerel olarak benzer ise ithal ürünleri tercih etmemeleri bir zorunluluk haline gelmiştir.”
868 barkod hangi ülkeye ait?
GS1 Ülke ÖnekleriÖnekAçıklama865GS1 Moğolistan867GS1 Kuzey Kore868 – 869GS1 Türkiye870 – 879GS1 Hollanda136 satır daha
13 haneli barkod nedir?
EAN-13 barkodu (Avrupa Makale Numarası); 13 haneli bir barkod standardıdır (12 hane + kontrol hanesi). EAN-13 barkodu GS1 standardizasyon kuruluşu tarafından tanımlanmıştır. EAN-13 barkodları, genellikle perakende mağazalarda satılan ürünleri etiketlemek için dünya çapında kullanılır.
Ürünlerin kime ait olduğunu öğrenme?
Bir markanın kime ait olduğunu bulmak oldukça kolaydır. Talep ettiğiniz bilgilerle Türk Patent ve Marka Kurumu’ndaki formu doldurabilir ve marka araştırması yapabilirsiniz. Marka araştırmasından sonra markanın kime ait olduğunu görebilir ve diğer tüm bilgileri başarıyla doğrulayabilirsiniz.
Türkiye’nin barkodu ne ile başlar?
Barkod sistemi (GS1 sistemi), merkezi Brüksel’de bulunan GS1 organizasyonu tarafından yönetilmektedir. GS1 organizasyonu, GS1 Türkiye’ye 868 veya 869 önekini atamıştır. Başka bir deyişle, GS1 Türkiye üyelerine 868 veya 869 önekiyle başlayan şirket önekleri atar.
Ürün barkodu nasıl okunur?
Barkod okuma uygulamaları, barkoddaki çizgileri veya noktaları taramak ve sayıyı okumak için akıllı telefonunuzun kamerasını kullanır. Bu uygulamalar genellikle ücretsiz olarak indirilebilir ve birçok farklı platformda mevcuttur. Barkod okuyucu uygulamasını açmanız ve kamerayı barkoda doğrultmanız yeterlidir.
Telefondan barkod okutma nasıl yapılır?
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğrultun. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen pankarta dokunun. Kayıt işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
Barkod okuyucu nasıl test edilir?
Barkod okuyucu nasıl test edilir? Öncelikle bilgisayarınıza barkod okuyucu programını yükleyin. Ardından barkod cihazının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Barkod tarama nasıl yapılır?
Bir uygulamayı indirmeden QR kodunu taramak için hangi adımlar atılmalıdır? Telefonunuzdaki ana sayfa düğmesine basılı tutun. Kare barkod tarama simgesine dokunun. “Kameranızla arayın” metnine dokunun. Kamera’ya tıklayın. Erişim izni verin. Kameranın barkodu taramasına izin verin.
Marka orjinallik kodu nerede yazar?
Satın aldığınız ürünün ambalajının arka yüzünde yer alan 15 haneli alfanümerik matris kodunu ilgili alana girerek veya aynı alanda yer alan QR kodunu telefonunuzun kamerasıyla taratarak ürününüzün orijinalliğini doğrulayabilirsiniz.
ÜTS’den ürün sorgulama nasıl yapılır?
ÜTS’ye kayıtlı kullanıcınızla sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS’ye kayıtlı ürün ve firma bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Birkaç saniye içinde e-devlet kapısına yönlendirileceksiniz ve e-devlet üzerinden giriş yapabileceksiniz. Başarılı bir şekilde giriş yaparsanız ürün takip sistemi otomatik olarak kurulacaktır.
ÜTS’de kayıtlı olan ürünler orijinal mi?
Ürünlerin ÜTS’ye kayıtlı olması orijinal oldukları anlamına gelmez. Örneğin, sahte üreticiler veya korsan ithalatçılar aynı barkod numarasını kullanabilir ve ÜTS’ye kayıt yaptırabilir.
Bir ürünün nereye ait olduğunu nasıl anlarız?
Bir ürünün hangi ülkeye ait olduğunu üzerindeki barkodun ilk üç rakamından anlayabilirsiniz.